بلاگ

نحوه پخت رب انار پالپدار

فروشگاه لیمونار

رب انار یکی از محبوب ترین فرآورده های انار است که در فصل پاییز به همراه رسیدن انار، پخت آن شروع می شود. از سایر فرآورده های انار می توان به لواشک انار، روغن هسته انار، پودر پوست انار، ترشک انار و … اشاره کرد. در این مقاله می خواهیم به نحوه پخت انار با پالپ بپردازیم

مواد و وسایل لازم

قاشق بزرگ برای جدا کردن دانه های انار

انار به میزان دلخواه

سبد یا صافی برای جدا کردن هسته انار (جنس استیل پیشنهاد میشود.)

بلندر یا دستگاه آسیاب(با دور کند برای پیشگیری از له شدن هسته انار)

قابلمه پیشنهادی ما برای پخت رب انار، قطر زیاد با ارتفاع کم است.


مراحل جذاب پخت این محصول بی نظیر به این صورت است.

مرحله اول

خرید انار! شاید سوال پیس بیاید که آیا انار ها باهم فرق دارند؟ باید بگوییم که بله اگر برای پخت رب انار خرید می کنید باید دقت کنید که دانه های انار بیشتر و پوست آن نازکتر باشد تا بعد از آماده شدن تفاوت وزن غیر عادی اتفاق نیافتد. که این مساله از بعد مدیریت مالی بخصوص برای تولید کننده ها بسیار حائز اهمیت است. بعلاوه اگر نتیجه دلخواه برای مصرف کننده نیز حاصل نشود سبب دلزدگی و دلسردی از این کار لذت بخش خواهد شد. لذا برای خرید به جای انار های بسیار درشت، به پوست آن دقت کنید اگر دانه های انار با لمس پوست انار برای شما قابل لمس باشد بهترین نوع انار برای رب را پیدا کرده اید. علاوه بر آن انار هر شهر و کیفیت و رنگ رب با توجه به نوع انار فرق می کند.

مرحله دوم

برای شروع ابتدا انار ها را کامل شسته و پاک میکنیم یا در سبد قرار می دهیم تا خشک شود. سپس سر و ته انار را جدا می کنیم تا جدا کردن دانه ها راحت تر باشد. با برش عمودی از سر تا ته انار را به دو یا سه قسمت، با توجه به سایز آن تقسیم می کنیم.

مرحله سوم

برای جدا کردن دانه های انار با دست میتوانید پره های سفید را جدا کرده و به بخش پر دانه آن برسید که جدا کردن دانه ها را برای شما آسان تر خواهد کرد‌. یا با قاشق چوبی و سبک بر پوست انار ضربه بزنید که بدون آسیب دانه ها را از انار جدا خواهد کرد. 

مرحله چهارم

بعد ار اتمام پاک کردن انار ها می توانید آن را در ظرف بزریگ ریخته و با بلندر یا همان آسیاب برقی به آرامی هم بزنید تا کاملا هسته و قسمت گوشتی دانه جدا شود و شما بامخلوط آبکی مواجه می شویذ و برای جلوگیری از پاشیدن آب انار به محیط بهتر است ظرف را سلفون کشی کنید و از لا به لای ظرف بلندر را روشن کنید دراین صورت به هیچ وجه آب انار بیرون نمی ریزد و شما می توانید بدون نگرانی و راحت مخلوطی از آب انار و دانه ها و پالپ داشته باشید

مرحله پنجم

در این مرحله سبد یا صافی با سوراخ های نسبتا درشت( تا حدی که هسته انار از آن رد نشود) را روی قابلمه ای که رب انار را در آن می پزیم قرار می دهیم. مخلوطی که از قبل آماده کرده ایم را آهسته از صافی رد می کنیم

مرحله ششم

قابلمه را روی شعله ملایم قرار می دهیم و تا جوش آمدن آب انار نیاز نیست هم بزنیم زیرا مخلوط آبکی بوده و ته نمی گیرد. با توجه به میزان آب انار پالپ دار داخل قابلمه و همچنین ارتفاع و سایز ظرف و میزان حرارت، زمان سفت و شیره ای شدن رب متفاوت است. بعد از جوشیدن و غلیظ تر شدن مخلوط آب انار و پالپ آن، لازم است با قاشق چوبی مدام هم بزنیم تا ته نگیرد و هرچه میزان پالپ رب بیشتر باشد لازم است با دقت و مداوم هم زده شود.

زیرا قسمت گوشتی سریع ته نشین می شود و باعث ته گرفتن و سوختن سریع می شود. بعد از رسیدن به غلظت مناسب و تغییر رنگ به قهوه ای تیره، سیاه یا زرشکی تیره (رنگ رب به جنس انار، جنس قابلمه، میزان حرارت و عوامل متعددی بستگی دارد.) شعله را خاموش می کنیم و منتظر می مانیم که رب کامل خنک شود.

مرحله هفتم

بعد از سرد شدن رب، آن را در ظروف شیشه ای می ریزیم و با درب کاملا کیپ بسته بندی می کنیم. ظروف پلاستیکی برای بسته بندی مواد غذایی تر مانند انواع رب مناسب نیستند زیرا مدت زمان زیادی در آن ظرف می مانند و از لحاظ بهداشتی برای سلامتی مضر می باشد. رب انار از جمله مواد غذایی است که اگر آب آن کامل گرفته شود، امکان کپک زدن آن حداقل است پس قبل از بسته بندی از میزان غلظت آن اطمینان حاصل کنید.


خرید رب انار

خواص درمانی انار

  • ضد التهاب
  • پیشگیری از سرطان پروستات
  • کاهش درد های مفصلی
  • پیشگیری از افزایش قند خون
  • کاهش فشار خون
  • کاهش خطر بیماری های قلبی
  • کمک به بهبود حافظه
  • بهبود علائم سرماخورگی
  • مبارزه با عفونت های باکتریایی وقارچ ها
  • کاهش رشد تومور
  • کاهش غلظت خون و پیش گیری از بیماری های قلبی
  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • منبع غنی ویتامین ث
  • کلاژن ساز

طبع انار

جالب است بدانید طبع انار با توجه به مزه آن تغییر پیدا می کند.

اگر مزه انار شیرین یا ملس است، طبع آن  معتدل است.

انار ترش طبع سرد و خشک دارد و بهتر است با گلپر مصرف شود تا سبب تعدیل طبع آن گردد.


نحوه تشخیص رب انار خالص

برای اطمینان از خالص بودن رب انار یک قاشق از آن را داخل لیوان کامل هم بزنید و منتظر بمانید تا ته نشین شود. اجزای آن بعد از مخلوط با آب کاملا قابل تشخیص است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *